کویل خودرو، وظیفه کویل در خودرو
کویل خودرو
شمع های خودرو براي ايجاد جرقه لازم جهت احتراق سوخت در موتور، به ولتاژ بسيار بالايي در حدود 7000 ولت (در شرايط عادی) تا 25000 ولت (در مواردی كه شمع خودرو كثيف است) نياز دارند و باتری خودرو با ولتاژ 12 ولت، قادر به تأمين آن نيست.
براي اين منظور قطعه ای بنام کویل در مجاورت موتور خودرو تعبيه شده كه همانند يك ترانسفورماتور افزاينده عمل می كند و ضمن تبديل جريان مستقيم به جريان متناوب، ولتاژ را هزاران برابر می نمايد.
برق از باتری به سيم پيچ اوليه در كوئل وارد و بعد از افزايش ولتاژ، از سيم پيچ ثانويه، از طريق وايرشمع به سر شمع ها فرستاده ميشود. از آنجا كه خرابي كوئل موجب آسيب های جدی به موتور ميشود، در خودروهای جديد از كوئلهای دو يا چند تكه استفاده ميشود كه در واقع، متشكل از چندين كوئل مجزا براي هر شمع است تا در زمان خرابي هر يك از آنها، بتوان بخش آسيبديده را تعويض نمود.
در زمان خرابي كوئل، موتور خودرو داراي ريپ و كاركرد نامنظم بوده و براي پيبردن به ايراد، بايد از خدمات تكنسين برق خودرو و دستگاه اهممتر استفاده نمود.
«كويل های زیمنس» جزو كوئل های چند تكه (دو تكه) است كه كوئل مربوط به سيلندرهای شماره يك و چهار بر روي يك بخش و كوئل مربوط به سيلندرهاي دو و سه نيز بر روي قسمت دوم قرار دارند.
استفاده از كویل های تقلبی، موجب وارد شدن آسيب های شديد به سيستم برقی و موتور خودرو ميشود. استفاده از كویل های اصلی تأمين شده توسط شركت بارزپخش، به دارندگان خودروهای پژو، پراید، ال 90 و سمند EF7 توصيه ميشود.
دیدگاهتان را بنویسید
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.